lauantai 17. kesäkuuta 2017

Harissalla maustetut kikherneet

Uusi aivan huikea löytö ovat paahdetut kikherneet!  Melkein tekisi mieli ihmetellä, kuinka olen ennen pärjännyt ilman näitä? Niin helppoja ja ihanan rouskuvia naposteltavia, että perussipsit jää kakkoseksi. Taidan olla näistä aika innoissani. Ja mikä parasta, nämä eivät ole edes yhtään epäterveellisiä, vaan suorastaan terveysruokaa jos suolaa ei lasketa. Ja suolan määrään voi vaikuttaa niin hyvin itse, jokainen tehköön niin suolaisia tai vähäsuolaisia, kuin omaan suuhun hyvältä tuntuu. Tein ensimmäisenä satsina yhden pellillisen mutta, koska kaikki oli syöty seuraavaan päivään mennessä, olen seuraavalla kerralla viisaampi ja tuplaan määrän. Ainakin netistä luin, että nämä säilyvät tiiviissä peltirasiassa hyvänä pitkiäkin aikoja, joten olisi hienoa, että naksuja olisi tarjolla aina, kun pikkusuolaisen himo iskee. Harissa oli kikherneiden kanssa tosi hyvä mutta olen saanut hyviä vinkkejä myös muista mausteista, joten näitä täytyy kokeilla monilla eri maustevariaatioilla :) 

Harissalla maustetut kikherneet

kikherneitä
oliiviöljyä
harissa-maustetta
(suolaa)

Huuhtele kikherneet ja liota yön yli tai noin 8h. Keitä noin tunti. Valuta kikherneet ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. (Voit myös käyttää valmiita tölkissä olevia kikherneitä, jotka tarvitsee vain valuttaa.) Anna kuivahtaa hyvin. Kaada kikherneet kulhoon ja lorauta sekaan oliiviöljyä ja mausta harissalla. Sekoita hyvin. Kaada kikherneet takaisin leivinpaperille ja levitä. Paahda 225- asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Sekoita pari kolme kertaa paistamisen aikana. Jos haluat kikherneistä tosi rapsakoita, paista pidempään tai jos haluat niiden jäävän keskeltä pehmeiksi, ota pois aiemmin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...