perjantai 24. helmikuuta 2017

Kreikkalainen kasvispiirakka

Välillä menee pitkiäkin aikoja, ettei tule tehtyä minkäänlaisia piirakoita ja välillä niistä innostuu aivan hirveästi. Tällä hetkellä meneillään on jälkimmäinen eli innostumiskausi. Tästä kreikkalaisesta kasvispiirakasta löytyy lempimakujani tai se on oikeastaan koostettu antipastisuosikeistani. Piirakka on raaka-aineiltaan sopivan runsas ja monipuolinen. Tätä piirakkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla jos täytelista saa myös sinut hykertelemään tyytyväisyydestä. Mausteeksi vahvojen suolaisten makujen rinnalle riittää loistavasti pelkkä Provencen yrttimauste. 

Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte
artisokansydämiä
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
vihreitä oliiveja
fetajuustoa
miniluumutomaatteja
mozzarellaraastetta
noin ½ dl rucolaa silputtuna piirakan pohjalle sekä koristeeksi päälle
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
Provencen yrttimaustetta
pinjansiemeniä

Valmista ensin pohjataikina. Nypi voi ja jauhot sekaisin ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuokaan ja laita se noin tunniksi jääkaappiin. Pistele taikina haarukalla ja paista 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Valmistele sillä välin täytteet ja kermaviiliseos. 

Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Puolita artisokansydämet. Huuhtele rucola ja hienonna. Sekoita kermaviili ja kananmuna ja mausta seos Provencen yrttimausteella. 

Ripottele piirakkapohjalle silputtu rucola ja artisokat. Lisää oliivit ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, fetakuutiot, mozzarellaraaste ja tomaatit. Kaada päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista noin 20-30 minuuttia kunnes piirakka on kypsä. Lisää päälle pinjansiemeniä, rucolaa ja Provencen yrttimaustetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...