sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Vietnamilaiset rullat Silmusalaatilla ja saksanpähkinöillä

Ihania vietnamilaisia rullia on tullut tehtyä aivan liian harvoin vaikka ne ovat nopeita & helppoja, ravitsevia, terveellisiä ja mitä vielä, no tietenkin herkullisia! Rullat ovat juuri niin maukkaita, kuin rullien täytteetkin eli rullien sisään kannattaa kääräistä omia lemppariraaka-aineitaan. Minusta rullat ovat parhaimmillaan runsailla kasviksilla, yrteillä ja lohella tai vaihtoehtoisesti katkaravuilla täytettyinä. Eli näitä edellä mainittuja rullaillessa ei voi mennä pahasti metsään.

Instagramin puolella olleen Silmusalaatin ja Foodien järjestämän reseptihaasteen innoittamana päädyin kokeilemaan jo pidemmän aikaa kaupoissa olleita mutta minulle vielä tuntemattomaksi jääneitä Silmusalaatteja. Monta kertaa olen kyllä silmäillyt noita pikkuisia paketteja uteliaan kiinnostuneena mutta nyt viimein ostin tuotteen myös testattavaksi. Foodien tuotevalikoimasta löytyy myös vaikka mitä ihanaa mutta näihin rulliin valikoin lisukkeeksi saksanpähkinät, jotta rulliin tulisi mukavaa purutuntumaa. Pähkinät toivatkin rulliin mukavaa rouheutta ja ensimmäistä kertaa käytössä olleet Alfalfa Silmusalaatit kruunasivat rullat freesillä rapsakkuudellaan. Vaikka Silmusalaatti- paketti on melko pieni, oli sisus todella riittoisaa. Rulliin sain kulumaan paketista vain puolet vaikka laitoin salaatteja rulliin melko reilulla kädellä. Upea tuote! 

Vietnamilaiset rullat ovat mukavan keveitä ja mikä parasta, ne maistuvat Sweet Chili-kastikkeen kanssa suunnattoman hyviltä. Rullat taipuvat naposteltavaksi illanistujaisiin, lounaaksi tai vaikka kokonaiseksi päivälliseksi, koska nälkä näiden jälkeen ei kyllä jäänyt. Keveytensä ansiosta nämä olivatkin Halloween- herkkujen jälkeen juuri sopivaa purtavaa :)

Vietnamilaiset rullat 
12 kpl

12 arkkia riisipaperia
1 ruukku korianteria
1 ruukku herneenversoja
puolikas paketti Alfalfa- Silmusalaattia
noin 1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
100 g kylmäsavustettua lohta
noin 50 g Crème Bonjour- tuorejuustoa Inkivääri & sitruunaruoho
puolikas paprika
puolikas kurkku
noin 40 g riisivermisellejä

Tarjoiluun
Sweet chili-kastiketta
soijakastiketta

Valmista riisivermisellit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kurkku ja paprika ja leikkaa ne vajaan 10 cm:n mittaisiksi tikuiksi. Rouhi saksanpähkinät. Liota riisipaperiarkit kuumassa vedessä yksi kerrallaan. Aseta arkille muutama varsi korianteria ja herneenversoja, pieni kasa riisivermisellejä, kurkku -ja paprikatikkuja, pieni sipaisu tuorejuustoa, viipale lohta, saksanpähkinät ja silmusalaatit. Taita alareuna täytteiden päälle ja kierrä napakalle rullalle. Toista näin kaikki 12 rullaa. Tarjoa kylmänä Sweet chili- kastikkeen tai soijakastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Rakastan rullia! Vaikka ilmat kylmenevät, niin silti ei aina tarvitse kauhea tuhtia ruokaa. En olekaan kokeillut silmusalaattia noissa, uskon että sopii täydellisesti : )

    VastaaPoista
  2. Rullat ovat kyllä todella hyviä ja niitä voi varioida helposti niin moneen makuun. Suosittelen kokeilemaan silmusalaattia, oli kyllä ehdottomasti yksi parhaista täytteistä rulliin! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...