keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Rosmariinilla ja hunajalla maustetut uunijuurekset

Uunijuurekset ovat aina yhtä maistuva ja ravinteikas lisuke. Lisäksi se on erityisen ihanaa syysruokaa, kun juureksia on hyvin saatavilla. Juureksia voi sekoittaa omien mieltymysten mukaan ja kruunata halutessaan vaikka vuohenjuustolla. Mitä herkkua!

Ainekset:

8 porkkanaa
4 punajuurta
1 lanttu
2 sipulia
3 rkl hunajaa
vajaa ½ dl oliiviöljyä
rosmariinia
suolaa
mustapippuria
tilkka vettä

Pese ja kuori juurekset sekä paloittele ne. Kuori sipuli ja viipaloi se. Laita paloitellut juurekset suureen kulhoon. Lisää kulhoon myös hunaja, oliiviöljy ja mausteet. Sekoita hyvin. Kaada juurekset uunivuokaan. Lisää pohjalle tilkka vettä kuivumisen estämiseksi ja peitä vuoka halutessasi foliolla. Paista 200-asteessa noin 45 minuuttia, riippuen kuinka pehmeitä haluat juuresten olevan.

Vinkki: Laita juuresten sekaan vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...