torstai 8. syyskuuta 2016

Pizzaa chorizolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kapriksilla

Viime lauantaina oli jälleen pizzapäivä. Ja oikein herkullinen pizzapäivä olikin. Chorizosta on tullut yksi pizzojemme lempitäytteistä, ja se sai seurakseen muita melko voimakkaita makuja. Ja tietenkin juustoa, mozzarellaa. Joskus aikaisemmin pidin kapriksia hieman turhina ja ihmettelin miksi joku ottaa ravintolassa kapriksia pizzan täytteeksi. Vähitellen olen alkanut ymmärtää heitä ja nykyisin kaprispurkki lähteekin kaupasta mukaan yhä useammin. Kaprikset tuovat makua, vaikka pieniä ovatkin. Pizzassa ne maistuvat jopa oikein hyviltä, puhumattakaan pastasalaateista ja lämpimistä voileivistä. Nam. Pizzan viimeistelee kunnon kasa rucolaa, jota on lupa kauhoa mukavan suolaisen pizzan päälle reilu annos.

Pizzataikina
1 dl vettä
puoli palaa tuorehiivaa
2 rkl öljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut taikinan ainekset. Vaivaa taikina notkeaksi. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota liinan alla ainakin puoli tuntia.

Pizzakastike
500g paseerattua tomaattia
pari valkosipulinkynttä
suolaa
kokonaisia mustapippureita
chiliä
oliiviöljyä

Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa morttelissa valkosipulit ja chili. Lisää suola ja pippurit, jatka murskaamista. Lisää oliiviöljyä. Tarkasta maku. Laita paseerattu tomaatti kattilaan ja lisää maustetahna sekaan. Keitä hetki ja anna kastikkeen jäähtyä hieman. Levitä kastike pizzapohjan päälle.

Pizzan täytteet
chorizoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
punasipulia
kapriksia
mozzarellaa
rucolaa

Kuori sipuli ja leikkaa siitä viipaleita. Levitä muut täytteet paitsi rucola kastikkeen päälle. Paista pizzaa 250- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää rucola pizzan päälle uunista ottamisen jälkeen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...