tiistai 10. lokakuuta 2017

Kasvispelti

Erilaiset kasvispellit ovat ihan parasta (ja helppoa!) arkiruokaa. Pellille voi heittää kasviksia omien mieltymystensä mukaan ja vähän sitä mitä jääkaapista sattuu löytymään. Vastaavia peltejä onkin tullut tehtyä syksyn aikana lukuisia, hieman eri variaatioina vain. Jos kasviksilla on eri kypsymisaikoja, voi osan kasviksista lisätä sekaan myöhemmin. Itse olen tykästynyt heittämään kasvisten joukkoon makeudeksi myös omenaa. Omena pehmenee nopeasti mutta koska en voi allergian vuoksi syödä juurikaan raakaa omenaa, annan omenan pehmetä kasvisten seassa ihan kunnolla. Kasvispeltien mausteeksi riittää mustapippuri, suola ja kunnon loraus oliivi- tai rypsiöljyä mutta välillä on kiva maustaa peltiä esimerkiksi rosmariinilla tai timjamilla.

Kasvispelti
terttutomaatteja
porkkanoita
paprikaa
kesäkurpitsaa
omenaa
chiliä
mustapippuria
suolaa
oliivi- tai rypsiöljyä
rosmariinia/timjamia

Pese ja kuori porkkanat, puolita tarvittaessa. Huuhtele kesäkurpitsa, paprika ja omenat. Leikkaa suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Huuhtele tomaatit. Leikkaa maissit kahteen tai kolmeen osaan. Lado kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta mustapippurilla, suolalla ja rosmariinilla tai timjamilla. Lisää sekaan öljyä ja sekoita. Paista 200- asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...