Löysin uuden suppilovahverosuosikin! Eilen oli pizzalauantai ja halusin tehdä hieman erilaista pizzaa. Perinneruokaaprkl- blogin ohjeella tehty suppilovahvero-poropizza oli aivan mainio. Tosi herkullinen yhdistelmä kylmäsavuporoa, omenaa ja suppilovahveroita. Suosittelen!
Suppilovahvero-poropizza
Taikina
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
4-5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
Täytteet
1 l suppilovahveroita
1 sipuli
1/4 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
150 g ranskankermaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
150 g emmentalraastetta
1 omena
100 g kylmäsavuporoa
Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä vesi noin 42- asteiseksi ja lisää hiiva. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa hetki ja alusta taikina oliiviöljyllä. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia liinan alla.
Kuori ja viipaloi sipuli, heitä sipulit paistinpannulle öljyn kanssa. Lisää suppilovahverot ja mausta seos suolalla.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tai suoraan pizzakivelle. Mausta ranskankerma suolalla ja mustapippurilla, levitä pohjan päälle. Lisää puolet juustoraasteesta, hienonnettu kylmäsavuporo sekä viipaloitu omena. Levitä pohjalle vielä suppilovahveroita sekä loput juustoraasteesta. Paista pizzaa 225- asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti