torstai 16. maaliskuuta 2017

Perunarieskat

Miten perinteiset perunarieskat voikaan olla niin hyviä ja miksi näitä tulee tehtyä niin harvoin? Tätä mietin, kun valmistin pari pellillistä rieskoja jämäperunamuuseista. Uunituoreina rieskat maistuivat erityisen herkullisilta ja perheen pienimmäinenkin naposteli kaksi rieskaa melkoisella vauhdilla. Jatkossa yritän pitää rieskat mielessä ja tehdä niitä aina muistaessani. Kaurahiutaleet sopivat rieskoihin mainiosti ja timjami korvasi tällä kertaa suolan kokonaan, sitä voi toki jokainen halutessaan taikinaan lisätä.

Perunarieskat 10 kpl
3 dl perunasosetta
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
noin 1 tl timjamia
(1 tl suolaa)

Sekoita ainekset keskenään ja nostele taikinanokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin pyöreiksi rieskoiksi. Töki rieskoja haarukalla ennen uuniin laittamista. Paista 250- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...