perjantai 3. helmikuuta 2017

Feta-kurpitsansiemenleipä

Leipää tulee syötyä nykyisin melko vähän mutta Maku-lehdestä napattu fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja sisältävä pikaleipä kuulosti niin herkulliselta, että sitähän täytyi kokeilla. Leipä oli oikeasti nopea valmistaa, eikä taikinaa tarvinnut vaivata niinkuin monissa muissa leipäohjeissa. Feta ja aurinkokuivatut tomaatit maistuivat leivässä ihanilta ja lämpimänä juuri uunista tulleena leipä olikin melkoista herkkua!

Feta-kurpitsansiemenleipä
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl kevytmaitoa
1 kananmuna
½ dl voita (sulatettuna)
30 g aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g fetajuustoa

Pinnalle 
½ dl kurpitsansimenia

Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kananmuna, voi, aurinkokuivatut tomaatit ja fetajuusto. Sekoita nopeasti taikinaksi. Voit leipoa taikinasta yhden leivän tai kaksi pienempää. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista leipää 225- asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...