tiistai 17. tammikuuta 2017

Porkkanakeitto itämaisin maustein

Tässä kauniin värisessä porkkanakeitossa maistuvat lämpimät itämaiset mausteet - kurkuma ja garam masala. Koska iso porkkanapussi oli majaillut jääkaapissa jo tovin, täytyi ne saada hyötykäyttöön pikimiten. Sosekeitot ovatkin siitä mahtavia, että niihin voi upottaa lähes kaikkia jääkaapin kasviksia ilman, että maku kärsii. Niin myös porkkanoita ja tällä kertaa pelkästään niitä, mausta tulikin ihanan porkkanainen. Seuralaisekseen keitto sai itämaisten mausteiden lisäksi mukavan paksun kaurakerman, joka toimi keitossa vähintään yhtä hyvin, kuin tavallinen verrokkinsa. 

Porkkanakeitto
6-7 porkkanaa
2 dl kaurakermaa (Planti creamy cooking)
1 sipuli
kurkumaa
garam masalaa
ripaus suolaa
vettä

Tarjoiluun
kaurakermaa
krutonkeja

Huuhdo ja kuori porkkanat. Paloittele ja keitä pehmeiksi. Lisää hieman vettä ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Kuori sipuli ja hiennonna se. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää porkkanoiden sekaan ja soseuta. Lisää kaurakerma (jätä halutessasi hieman koristelua varten) ja vettä. Anna keiton kiehua hiljalleen ja mausta garam masalalla, kurkumalla ja suolalla. Lorauta tilkka kaurakermaa valmiin keiton päälle ja nautti krutonkien kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...