torstai 8. joulukuuta 2016

Lohi-pinaatticannellonit avokado-tomaattisalsalla

Sain kunnian osallistua Sydänmerkin ja Kaksplus- lehden reseptikilpailuun, jossa oli tehtävänä valmistaa perheystävällistä ruokaa Sydänmerkki- tuotteita käyttäen. Ajatuksena oli siis tehdä terveellistä kasvispitoista ruokaa, joka maistuisi niin lapsille kuin vanhemmillekin. Aluksi ajattelin lähteä kisaan perinteisellä laatikkoruoalla mutta pohtimani pastavuoka vaihtuikin viime metreillä cannellonivuokaan. Täytteeksi halusin jotain lihaa ja kasviksia, joten tästä syntyi terveellinen kombinaatio lohesta ja pinaatista. Ja vaikka ravinteikas parsakaali nyt ei välttämättä monen lapsen suosikki ole, hivutin sitäkin hieman (huomaamattomasti) sekaan. Cannellonit saivat lisämakua ihanasta myös Sydänmerkin omaavasta Violan yrtti- tuorejuustosta. Cannellonien kanssa halusin tarjota lisäksi jotain raikasta ja tuoretta, joten sekoitin eksoottisen vivahteen omaavan salsan nyt parhaimmillaan olevista avokadoista ja kotimaisista tomaateista. Sydänmerkki- tuotteita löytyy kaupoista nykyisin melko hyvin, joten reseptin kokoaminen kyseisten tuotteiden ympärille ei ollut kovinkaan vaikeaa. Sydänmerkki- tuotteita tulee ostettua muutenkin jonkin verran, joten osa tuotteista oli sikälikin melko tuttuja. Mutta nyt pidemmittä puheitta reseptiin eli maukkaisiin cannelloneihin, sydänmerkkituotteet on merkitty reseptiin tähdillä :)

Reseptikilpailun kaikki reseptit ovat nähtävillä Kaksplus- lehden nettisivuilla. Reseptit löytyvät osoitteesta http://www.kaksplus.fi/viihdy/kilpailut/bloggaajien-reseptihaaste-aanesta-paras-resepti/ ja äänestysaikaa on 5.1.2017 saakka. Käy äänestämässä suosikkireseptiäsi! 

Lohi-pinaatticannellonit
250 g cannelloniputkia
*loraus rypsiöljyä
*450 g lohta 
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä 
*200 g pinaattia
muutama kukinto parsakaalia (maun mukaan)
*100 g Violan yrtti- tuorejuustoa
ripaus suolaa
mustapippuria

Kastike
500 g paseerattua tomaattia
*100 g Violan Yrtti- tuorejuustoa
*noin 40 g pinaattia 

Päälle
*noin 100 g juustoraastetta

Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja leikkaa lohi melko pieniksi suikaleiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla. Lisää lohisuikaleet ja mausta ripauksella suolaa. Huuhtele parsakaali, hienonna muutama kukinto ja heitä lohien sekaan. Lisää tuorejuusto ja pinaatit. Hauduta hetki ja mausta mustapippurilla.

Täytä cannelloniputket lohiseoksella. Käytä apuna pikkulusikkaa. Lado täytetyt cannellonit vierekkäin voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle.

Valmista kastike. Kaada paseerattu tomaatti kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pinaatit. Mausta ripauksella mustapippuria. Kaada kastike cannellonien päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 225- asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Valmista sillä välin avokado-tomaattisalsa.

Avokado-tomaattisalsa
2 avokadoa
4 tomaattia
puolikkaan sitruunan mehu
puolikas pienestä sipulista
pinaattia 
mustapippuria
(suolaa)

Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Poista pehmeä sisus. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokadot ja poista siemen. Kuutioi hedelmäliha kuoressa ja poista lusikalla. Sekoita avokadot ja tomaatit. Purista sekaan sitruunan mehu. Kuori sipuli ja leikkaa hienoksi silpuksi. Hienonna pinaatti. Lisää sipulit ja pinaatit salsan sekaan ja mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa.




Reseptikilpailun kunniaksi sain omakseni myös Sydänruokaa- keittokirjan, josta löytyy 140 sivua herkullisia suolaisia ja makeita reseptejä niin arkeen kuin juhlaan. Koodilla LAHJAKIRJA saa nyt 25 % alennuksen tilatessa kirjan Sydän-verkkokaupan kautta, joten kannattaa pistää kirja vaikka pukinkonttiin jos terveelliset reseptit kiinnostavat! Verkkokauppaan pääsee oheisesta linkistä http://www.sydankauppa.fi/epages/sydankauppa.sf/fi_FI/?ObjectID=530129.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...