keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Tomaattikeittoa vuohenjuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Lämmin tomaattikeitto on syysruokaa parhaimmillaan. Kun ulkona tuivertaa ja tihkuttaa, on ihanaa kauhoa kattilasta suuri lautasellinen keittoa ja asettua hörppimään sitä vaikkapa sitten viltin alle. Tomaattikeitoista on varmasti niin monia variaatioita, kun on tekijöitäkin ja itsekin olen kyseistä keittoa tehnyt jos minkinlaisina versioina. Tällä kertaa keitto valmistui "jääkaapintyhjennys" periaatteella ja jos tällaista keittoa saa sillä aikaiseksi niin täytyy ilmeisesti alkaa valmistaa kaikki keitot tähteistä ilman sen suurempia suunnitelmia. Oli nimittäin ehkä parasta valmistamaani keittoa ikinä! Taas kerran saan kiittää iki-ihanaa vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, you made my day! Eivätkä nuo oliivit ja pinaatti nyt ainakaan pahentaneet asiaa. Lopputulos oli todellakin täydellisen herkullista ja juuri niin pehmeän makuista, kun hyvän tomaattikeiton kuuluukin olla. Suosittelen kokeilemaan ;)

Tomaattikeitto
5 kypsää tomaattia
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
noin 50 g kalamataoliiveja
noin 70 g vuohenjuustoa
kourallinen pinaattia
1 chili
2 valkosipulinkynttä 
500 g paseerattua tomaattia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria 
vettä

Keiton päälle
paahdettuja pinjansiemeniä
pinaattia

Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Paloittele tomaatit ja heitä ne kattilaan aurinkokuivattujen tomaattien ja valkosipulien kanssa. Lisää hieman vettä ja kuumenna hetki, jotta tomaatit ja sipulit pehmenevät. Hienonna chili. Lisää kattilaan oliivit ja chilit, pinaatti sekä vuohenjuusto. Ota kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää hieman vettä, sen mukaan minkä paksuista tahdot keiton olevan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia. 

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää keiton päälle. Silppua päälle vielä lopuksi pinaattia. Ja nauti!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä ja vuodenaikaan sopivalta. Pakkohan tätä on itsekin testata. :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa, koska oli kyllä ihan älyttömän hyvää! Toi vuohenjuusto tekee mausta niin pehmeän ja täyteläisen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...