sunnuntai 7. elokuuta 2016

Pesto-tomaattileivät chorizolla

Ihanat pesto-tomaattileivät olivat valtavan maukkaita, kiitos vain keittiömme toiselle kokille ;) Yhdistelmä oli juuri sopivan suolainen ja mahdottoman herkullinen. Aluksi ajatuksena oli "tuhota" leipiin edellisen viikonlopun mökkireissulta jääneet juustot mutta onneksi jääkaapista löytyi vähän muutakin. Pestoa ja kapriksia kannattaa olla kaapissa aina, ne kun ovat niin monikäyttöisiä ja niillä saa nopeasti makua moneen ruokaan. Ja jos vielä jotain leipää löytyy niin erilaiset uunileivät ovat todellinen arjen (tällä kertaa tosin loman) pelastus! Nam.

Pesto-tomaattileivät
12 viipaletta paahtoleipää
1 prk (190 g) pestoa
muutama tomaatti
chorizoa (tangosta reilun 10 cm pätkä)
kapriksia
juustoa raasteena (sinihomejuustoa/cheddarjuustoa/kellarimestarinjuustoa)

Asettele paahtoleivät leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä leiville pestoa. Huuhtele tomaatit ja leikkaa niistä viipaleita. Valuta ja kuivaa viipaleet, jotta ne eivät ole liian kosteita. Jos käytät chorizomakkaraa tankona, viipaloi makkara ohuiksi siivuiksi. Myös chorizoleikkele käy hyvin. Lisää chorizot ja tomaatit leiville, yksi tomaattiviipale per leipä riittää. Ripottele päälle kapriksia ja juustoa. Meillä käytettiin sinihomejuustoa, cheddarjuustoa ja kellarimestarinjuustoa, kun niitä sattui jäämään edelliseltä viikonlopulta. Eri juustoilla leivistä sai kolmea eri makua, näin ollen kaikki eivät olleet samanlaisia. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...