maanantai 29. elokuuta 2016

Mausteiset kantarellileivät

Syksy on vuoden satoisinta aikaa ja metsät ovat täynnä vaikka mitä ihanuuksia! Kantarellisyksy on ollut mainio ja onneksi näitä herkkuja on saanut hieman hamstrattua myös pakkaseen talven varalle. Jo pienikin saalis kannattaa ottaa metsästä mukaan, sen osoittavat esimerkiksi nämä herkulliset kantarellileivät. Kourallinen sieniä riittää mainiosti kuuteen leipään. Savupaprikamauste ja rosmariini ovat mielestäni kivoja seuralaisia kantarelleille, joten ne pääsivätkin maustamaan näitä ihania leipiä. Päälle vain ripaus juustoa ja maukkaat lounasleivät ovat puraisua vaille valmiit!

Kantarellileivät
6 palaa paahtoleipää
kourallinen tuoreita kantarelleja
puolikas sipuli
juustoraastetta (esim. västerbotten/emmental/mozzarella)

Oliiviöljy-mausteseos
reilu ½ dl oliiviöljyä
noin 8 kpl kokonaisia mustapippureita
lyhyt varsi tuoretta rosmariinia
1 pieni chili
noin 1 tl suolaa
vajaa 1 tl savupaprikamaustetta

Murskaa pippurit morttelissa, lisää chili ja suola. Murskaa. Lisää tuoretta rosmariinia ja jatka murskaamista. Lisää vielä savupaprikamauste ja oliiviöljy. Sekoita. Tarkasta maku.

Puhdista ja halkaise kantarellit. Kuori sipuli ja hienonna. Paista sipulit ja kantarellit oliiviöljyssä paistinpannulla niin, että sienistä haihtuu nestettä. Levitä mausteseos paahtoleiville. Lisää kantarellit ja sipulit. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes leivät ovat rapsakoituneet ja juusto on sulanut.

Lisää valmiiden leipien päälle vielä ripaus mustapippuria ja tuoretta rosmariinia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...