perjantai 26. elokuuta 2016

Kultarannan pumpulikakku

Pumpulikakku on parhaimmillaan ihanan kuohkea ja pehmeä todella herkullinen kuivakakku! Kun etsin pumpulikakun ohjetta, törmäsin siihen, että monilla kakku oli syystä tai toisesta epäonnistunut. Vaikka kyseessä on helponoloinen kuivakakku on siinä omat niksinsä, jotta myös lopputulokseen voi olla tyytyväinen. Oman kakkuni tein Kotilieden-ohjeen mukaan. Ohje löytyy täältä. Rasva tulee sekoittaa kakkuun todella hyvin ja leivinjauheen kanssa kannattaa olla tarkka. Oma kakkunikin kohosi vuoan yli melko paljon mutta laski kyllä takaisin uunista ottamisen jälkeen eikä onneksi valunut vuoasta pois. Itse tein sen virheen, että unohdin tyystin jauhottaa kakkuvuoan, koska sitä ei oltu erikseen ohjeessa mainittu. Kakku tarttuikin hieman vuokaan, joten seuraavalla kerralla muistan kyllä tehdä jauhottamisen. Mutta maku on se tärkein. Ehkä ensi kerralla pumpulikakustani tulee täydellinen!

Pumpulikakku
3 kananmunaa
2,8 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
vajaa 4 dl perunajauhoja
250 g voita

Vuoan jauhottamiseen
korppujauhoja/tai jotain muita jauhoja

Koristeluun
tomusokeria
strösseleitä

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja kääntele munavaahdon sekaan. Sulata ja kiehauta voi, lisää se kuumana taikinaan hyvin sekoittaen.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti ja kaada taikina vuokaan. Paista 180- asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa tarjoiluvadille.

Koristele  jäähtynyt kakku tomusokerilla ja strösseleillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...