maanantai 27. kesäkuuta 2016

Brita-kakku

Valmistin juhannuksen viettoon mökille Brita-kakun, joka sopi hyvin keskikesän juhlaan ihanine tuoreine mansikoineen! Paistoin pohjat valmiiksi jo kotona lähtiessä, joten mökillä tarvitsi vain vatkata kerma ja koristella kakku mansikoilla ja sitruunamelissalla. Tein Brita-kakun Kotivinkin ohjeella, alkuperäinen ohje löytyy täältä. Ja oli kyllä herkullista!
 
Brita-kakun pohja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunankeltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
 
Brita-kakun marenki
2 kananmunanvalkuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja
 
Brita-kakun täyte
2 dl vispikermaa
noin 5 dl mansikoita 
(1 tl vaniljasokeria)
(1 rkl sokeria)
 
Aloita vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset seokseen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Jaa taikina leivinpaperille kahdeksi tasaiseksi levyksi, joiden halkaisija on noin 19 cm. Kannattaa laittaa molemmat omille pelleilleen, jotteivat levyt leviä toisiinsa kiinni. Kypsennä pohjia 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin. Levitä marenki paistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjia 180-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pohjat hyvin.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, halutessasi voit lisätä kermaan sokeria mutta tämä ei ole välttämätöntä. Levitä toisen pohjan päälle kermavaahtoa ja pilko sen päälle mansikoita.
Nosta toinen pohja täytteen päälle ja koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa heti kokoamisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...