keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Beercanburgers

Täytyihän tämäkin nyt päästä tietenkin testaamaan, kun Weberin mainoksessa nämä niin herkullisilta näyttivät! Juhannuksen jälkeen oli tarkoitus hieman keventää mutta ei ihan vielä, vasta kun nämä mainiot beercanburgerit on nautittu! Nimihän tulee siitä, että pihvit valmistuvat oluttölkkiä apuna käyttäen. Nerokas idea kyllä, "jauhelihakupin" voi sitten täyttää haluamillaan raaka-aineilla. Meillä kuppiin valikoitui herkkusieniä, sipulia ja tietenkin juustoa. Paljon juustoa. Ja vieläpä kahdessa maussa, sinihomeena ja cheddarina. Eikä olisi voinut paremmin valita! Täydellisiä pihvejä. Huh. Jokainen voi toki vaikuttaa itse juuston määrään mutta juusto nyt vaan on niin hyvää, että tottakai sitä täytyy tunkea runsaasti näihinkin. Olipahan tuhtia!


Beercanburgers
700 g naudan jauhelihaa (17%)
1 kananmuna 
suolaa
mustapippuria
chilimaustetta
8 pekonisiivua
pieni paketillinen tuoreita herkkusieniä tai 1 prk säilykkeenä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
cheddar-juustoa
sinihomejuustoa

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin 45 minuuttia ennen valmistusta. Laita jauheliha ja kananmuna kulhoon ja mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Sekoita hyvin. Muotoile jauhelihamassasta 4 palloa. Paina oluttölkillä (tai jollain muulla vastaavalla) palloihin keskelle tölkin menevä kuoppa. Pidä tölkki paikoillaan ja kääri ympärille 2 pekonisiivua. Poista tölkki ja valmista samoin kolme muuta palloa. 

Puhdista sienet ja viipaloi ne. Kuori sipulit ja hienonna. Ruskista sienet ja sipulit öljyssä paistinpannulla. Kaada seos kulhoon ja lisää sekaan raastettua cheddaria sekä sinihomejuustoa, sen mukaan kuinka juustoisia haluat. Meillä juustoa käytettiin perinteiden mukaan reilusti. Lado seos "jauhelihakuppeihin". Kuumenna grilli noin 200-asteeseen ja paista epäsuoralla lämmöllä noin tunti tai kunnes burgerit ovat kypsiä. Nauti hampurilaispihvin tapaan hampurilaisen välissä tai sellaisenaan vaikka grillikasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...