maanantai 4. huhtikuuta 2016

Ankanrintaa, bataattiranskalaisia, ranch-dippiä, mangosalaattia ja paistettuja herkkutatteja

Pääsiäisenä mieheni valmisti mehevää ankanrintaa, bataattiranskalaisia ja ihanaa ranch-dippiä sekä paistettuja herkkutatteja. Sen verran minäkin autoin ruoanlaitossa, että tein kokonaisuuteen nopean raikkaan salaatin. Ankka maistui hyvältä ja olikin keittiössämme harvinaista herkkua. Edellisvuosien lammaskokeilut eivät ole olleet kovin suuria makuelämyksiä, joten vaihdoimme pääsiäisaterian siivekkääseen ja testasimme ankkaa, joka oli kyllä todella hyvää! Mieheni mielestä ankasta tuli hieman liian kypsää, minusta sopivaa, joten jokainen voi tuota kypsyysastetta ja uunissa pitoaikaa alentaa oman harkintansa mukaan.

Ankanrinnat:
2 kpl ankanrintaa (4 syöjälle sopiva)
suolaa 
mustapippuria 

Sulata ankanrinnat pakkauksen ohjeen mukaan. Vedä ankanrintojen nahkapuolelle viillot. Laita rinnat kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista ankanrintoja omassa rasvassaan molemmin puolin noin 3 minuuttia. Säästä liemi, voit lisätä sen punaviinikastikkeeseen. Mausta ankat mustapippurilla ja suolalla. Kääri folioon. Aseta paistomittari ankanrinnan paksuimpaan kohtaan ja laita rinnat 200- asteiseen uuniin 15 minuutiksi tai kunnes paistomittari näyttää 70-75 astetta, jos haluat valmistaa ankat täysin kypsiksi. Anna vetäytyä uunista ottamisen jälkeen foliossa noin 15 minuuttia ja viipaloi. Tarjoa punaviinikastikkeeen kanssa.

Bataattiraskalaiset:
2 bataattia
chili&paprika- perunakuorrutetta
oliiviöljyä

Huuhtele bataatit hyvin mutta älä kuori niitä. Paloittele tikuiksi ja sekoita tikut öljyn ja perunakuorrutteen kanssa. Paista 200- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes tikut ovat pehmenneet ja rapsakoituneet sopivasti.

Ranch-dippi:
turkkilaista jogurttia
ranch-dippimaustetta

Sekoita jogurtti ja dippimauste. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Tarjoa bataattiranskalaisten kanssa.

Mangosalaatti:
1 tuore mango
pieni punasipuli
puolikas kurkku
1 ruukku jäävuorisalaattia
reilu ripaus mustapippuria
loraus seesamiöljyä 

Huuhtele salaatti. Kuori mango ja leikkaa kuutioiksi. Kuori punasipuli ja hienonna se. Huuhtele kurkku ja paloittele. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan ja mausta mustapippurilla ja lorauksella seesamiöljyä.

Lisäksi:
valmis punaviinikastike
herkkutatit
 
Punaviinikastikkeena toimi tällä kertaa valmis Blå Båndin- kastike, joka tarvitsee vain kiehauttaa. Ankan paistoliemen voi halutessa lisätä kastikkeen sekaan. 

Pakastetut herkkutatit tarvitsee vain sulattaa ja valuttaa kunnolla, jonka jälkeen ne paistetaan pannulla hienonnetun sipulin kanssa, mausteeksi riittää pelkkä suola ja mustapippuri.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...