tiistai 1. maaliskuuta 2016

Suolaiset skonssit

Parin kuukauden blogihiljaisuuden jälkeen on aika palailla jälleen blogin pariin! Viimeisten kahden kuukauden ajan huomion on vienyt täysin joulukuussa maailmaan tupsahtanut pikkuprinssi, joten kokkailut ovat jääneet syystäkin erittäin vähälle. Mutta ehkä pienen hurmurin päiväunien aikaan äitikin ehtii kevään mittaan jotain keittiön puolella häärätä, voi siis olla, että luvassa on helppoja ja nopeita ohjeita ... :)

Blogihiljaisuuden päättäköön skonssiohje, jolla tulee varmasti suussasulavia ja ihanan pehmeitä skonsseja. Ohje on Leibomo Limbbun skonssiohje, jonka löysin Suolaa & hunajaa- blogista. Skonssit ovat aivan superhelppo ja nopea valmistaa ja lisäksi ne ovat niin superhyviä, jotta tällä ohjeella on pakko pyöräyttää skonssit kerran jos toisenkin. Ainut asia mikä kannattaa skonssitaikinan teossa ottaa huomioon, on ettei vaivaa liikaa ja, että voi sekä neste (tässä tapaksessa jogurtti) ovat kylmiä. Alkuperäisessä ohjeessa nesteenä oli käytetty piimää mutta koska sitä ei jääkaapista löytynyt, käytin luonnonjogurttia ja todella hyvin sopi sekin. Lisäksi alkuperäinen ohje oli makeille skonsseille, joten koska halusin näistä suolaisia, laitoin sokeria 1 teelusikallisen alkuperäisen ohjeen ½ desin sijasta. Skonssien kanssa tarjosin kylmäsavulohi-piparjuurituorejuustoa. Näitä kokeilen kyllä myös makeina versioina sekä erilaisilla höysteillä maustettuna, kuivatut karpalot ja kuivatut luumut voisivat sopia skonssitaikinaan?

Suolaiset skonssit:
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
3/4 rkl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
135 g voita
2 dl luonnonjogurttia

Lisäksi:
voisulaa skonssien voiteluun

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan paloiteltu voi kylmänä. Sekoita joukkoon varovasti kylmä luonnonjogurtti. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Taputtele taikina pöydälle paksuksi levyksi ja leikkaa taikinasta skonsseja pyöreällä muotilla esimerkiksi lasilla. Voitele skonssit voisulalla ja paista 225- asteisessa uunissa noin 10-14 minuuttia. Tällä ohjeella tulee noin 8 skonssia, riippuen koosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...