tiistai 15. syyskuuta 2015

Tattipiirakka

Herkullinen ja helppo tattipiirakka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Koskenlaskija sopii tattipiirakkaan mainiosti ja tuo piirakkaan mukavaa pehmeyttä. Sienien kanssa tykkään käyttää mausteena tuoretta persiljaa, joten tämäkin tattipiirakka sai yrttistä lisämakua.

Pohjataikina:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

attipiirakka:
reilut ½ litraa tatteja
1 iso sipuli
1/3 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
kourallinen persiljaa
suolaa
mustapippuria

Muna-maitoseos:
2 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus valkopippuria
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Aloita valmistamalla piirakkapohja. Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja leivo taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Puhdista tatit, kuutioi ne ja heitä paistinpannulle. Kuori sipuli, hienonna ja lisää tattien sekaan. Paista kunnes tattien ylimääräinen neste haihtuu ja sipulit hieman pehmenevät. Hienonna persilja ja lisää täytteen sekaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada piirakan täyte piirakkavuokaan. Lisää koskenlaskija paloiteltuna. Sekoita munat ja maito, lisää mausteet. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 200- asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Koristele piirakka persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...