lauantai 5. syyskuuta 2015

Kanttarelli-munakasrulla

Erilaiset munakasrullat ovat herkullisia ja monikäyttöisiä, ne soveltuvat syötäväksi niin lämpinä ja kylminä, lounaana tai päivällisenä. Munakasrullan kylkeen sopii hyvin raikas salaatti. Alkuperäisessä Kotilieden 15/2015 ohjeessa oli käytetty juustona Västerbotten-juustoa mutta tähän rullaan raastoin tavallista oltermannia. Täytettä muutin myös hieman lisäämällä kevätsipulia kanttarellien sekaan sekä vaihtamalla valkosipuli-tuorejuuston yrttiversioon.

Kanttarelli-munakasrulla:
6 kananmunaa
5 dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g juustoa

Munakasrullan täyte:
250 g kanttarelleja
1 kevätsipuli
suolaa
mustapippuria
4 kevätsipulinvartta
100g yrtti-tuorejuustoa

Valmista munakasrullan taikina sekoittamalla taikinan ainekset keskenään. Kaada seos leivinpaperin päälle uunivuoalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista sllä välin munakasrullan täyte. Ruskista kanttarellit sipulin kanssa tilkassa öljyä paistinpannulla. Voit käyttää joko tuoreita tai pakastettuja sieniä. Anna sienien jäähtyä. Hienonna kevätsipulinvarret.

Levitä tuorejuusto jäähtyneen munakaslevyn päälle. Lisää sienet ja hienonnetut kevätsipulinvarret. Kääri munakaslevy rullaksi leivinpaperin avulla. Tarjoile heti esimerkiksi salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...