tiistai 2. joulukuuta 2014

Itämaista possuwokkia kasviksilla

Erilaiset wokit ovat hyviä ja monipuolisia, ja niihin saa upotettua kivasti myös kasviksiakin. Kesäkurpitsaa, paprikaa, porkkanaa ja sieniä tulee laitettua wokkeihin lähes aina ja possun kaveriksi nämä sopivatkin todella hyvin. Chili tuo wokkiin mukavaa potkua ja kaupan valmis Sweet chili- kastike on hyvä lisä wokkiin kuin wokkiin. Possut tuli valmistettua vähän pidemmän kaavan mukaan vaikka toki valmiit maustamattomat possunsuikaleet ajavat asiansa myös.

Ainekset:
n. 300 g porsaan ulkofilettä
1 sipuli
1 punainen chili
4 herkkusientä
pari porkkanaa
puolikas kesäkurpitsa
1 paprika
loraus Sweet chili- kastiketta
loraus soijakastiketta
mustapippuria
muutama paketti nuudeleita

Ota ulkofile huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Kuori sipuli ja viipaloi se. Ruskista sipuliviipaleita pannulla oliiviöljyssä. Paloittele possun ulkofile ja lisää palat pannulle. Mausta mustapippurilla sekä lorauksella soijaa ja Sweet chili- kastiketta. Paloittele chili ohuiksi renkaiksi ja lisää joukkoon. Hauduta noin 40 minuuttia. Valmistele sillä aikaa kasvikset.

Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne. Huuhtele kasvikset ja kuori porkkanat. Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi ja lisää possujen sekaan. Lisää hieman nestettä ja wokkaa kunnes kasvikset pehmenevät.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta ne pakkauksessa mukana tulevalla mausteella tai haluamallasi tavalla. Sekoita nuudelit ja possu-kasvisseos keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...