torstai 13. marraskuuta 2014

Tomaattikeittoa & Lehtitaikinakierteitä prosciutolla

Tämä simppeli tomaattikeitto ei paljoa vaadi. Yleensähän kokonaiset keittoon tulevat tomaatit tulisi kaltata, mutta luistin tästä vaiheesta ja mätkin tomaatit kattilaan sellaisinaan. Vähän mausteita sekaan, tomaattivalmisteita purkista ja keitto on siinä. Tämän nopeammaksi ei paljoa keiton valmistus mene. Ettei kokonaisuus jäisi liian tylsäksi, tein keiton kylkeen yksinkertaisia lehtitaikinakierteitä prosciutolla.


Keiton ainekset:
5 tuoretta tomaattia
500g paseerattua tomaattia
1 prk (á 70g) tomaattipyrettä
1 sipuli
muutama timjamin oksa
1 kasvisliemikuutio
loraus oliiviöljyä
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla. Pese ja paloittele tomaatit, poista kovat keskustat. Laita kattila liedelle ja kiehauta tomaatit pehmeiksi. Lisää kuullotetut sipulit tomaattien joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Riivi timjamia keittoon. Soseuta tarvittaessa. Heitä sekaan kasvisliemikuutio ja mustapippuria. Anna keiton kiehahtaa muutama minuutti. Nauti keitto höyryävän kuumana.

Lehtitaikinakierteet:
pari levyä lehtitaikinaa
prosciuttoa

Leikkaa sulatettu lehtitaikina viiteen osaan. Kierrä taikinaviipaleita hieman ja kääri ympärille prosciuttoa. Kypsennä kierteitä 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes kierteet ovat ottaneet hieman väriä. Tarjoile kierteet tomaattikeiton kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...