torstai 28. elokuuta 2014

Nyhtöpossua Coleslawn ja sämpylöiden kera

Pitkästä aikaa pulled porkia! Ja olipas se taas hyvää. Tämänkertainen pulled pork sai vivahteensa Farangin karamellipossun -ohjeesta, ainakin tuon karamellin osalta. Lihasta tuli siis melkoisen mehevää ja suussa sulavaa. Coleslawn ollessa pulled porkin varma seuralainen, päädyin siinä tuttuun ja turvalliseen, yksinkertaiseen coleslaw-reseptiin. Herkullinen kokonaisuus, chileillä höystettynä. Kylläpä kelpasi herkutella nuotion äärellä!

Ainekset:
800 g kasleria eli possunniskaa

Kaslerin haudutusliemi:
vettä
loraus soijakastiketta
kokonaisia roseepippureita
kokonaisia mustapippureita
tähtianiksia
valkosipulinkynsi
kanelitanko

Karamelli:
5 ½ dl palmusokeria
1 dl sokeria
1 dl  vettä


Marinadi:
n. 2 dl haudutuslientä
karamelli

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sekaan haudutusliemen ainekset. Laita kaslerpala kattilaan. Huolehdi, että vettä on sen verran, jotta liha peittyy kokonaan ja pysyy peittyneenä koko kypsennyksen ajan. Keitä kasleria miedolla lämmöllä n. 3 tuntia. Vaihtoehtoisesti kaslerpalan voi kypsentää myös uunissa, jolloin sen tulee olla myös vedellä peitettynä koko kypsennyksen ajan. 

Nosta liha liemestä kypsennyksen jälkeen ja anna hieman jäähtyä. 

Valmista karamelli ja marinadi: Mittaa sokerit ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri liukenee ja keitä sekoittaen kunnes sokeri alkaa tummumaan ja tuoksumaan paahteiselta. Lisää haudutuslientä seokseen ja sekoita. 

Revi liha riekaleiksi ja lisää marinadia lihan joukkoon. Sekoita. 


Tarjoile pulled pork coleslawn ja sämpylöiden kanssa. Nyhtöpossun voi valmistaa jo etukäteen esimerkiksi foliovuokaan ja kuumentaa grillissä juuri ennen ruokailua.

Coleslaw:
porkkanaa
punasipulia
kiinankaalia
kevätsipulin vartta
(punaista chiliä)
kermaviiliä
mustapippuria
suolaa 

Kuori porkkanat ja sipulit. Huuhtele kiinankaali. Tee porkkanasta muutaman sentin mittaisia ohuita tikkuja. Viipaloi sipuli ja kiinankaali. Jos haluat coleslawiin potkua, lisää chiliä ohuina renkaina coleslawn sekaan tai sämpylän väliin. Sekoita coleslawn sekaan kermaviiliä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nauti raikkaana lisukkeena nyhtöpossun ja sämpylöiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...