lauantai 3. toukokuuta 2014

Paprikasalsaa, sitruuna-timjamibroileria ja mangolassia

Vaikka vappusää oli melko kolea ja pilvinen, oli siitä huolimatta aika kaivella grilli talviteloiltaan ja grillailla kevään ensimmäiset broilerileikkeet. Vappupäivän lounaamme olikin sekoitus grilliruokaa ja raikkaan kesäistä paprikasalsaa kera ihanan jälkkärin, mangolassin.Tarkoituksena olisi ollut nauttia vappulounas terassilla, mutta ilman koleuden vuoksi siirryimmekin sisälle lämpimään. Pienillä koristeluilla myös keittiömme sai hieman vappufiilistä, joten siirretään nuo terassiruokailut suosiolla kesemmälle ja nautinnollisempiin ilmoihin. Tämän vappulounaan hitiksi taisi nousta tuo vanha suosikki timjami, jolla maustoimme sekä salsan että broilerit. Timjami ja sitruuna toimivat vaan niin kivasti yhteen! Tomi Björkin jo pääsiäisen aikoihin testattu (silloin kuvat jäivät ottamatta) mangolassi oli jälkkärinä jälleen ihanan hedelmäinen ja samettisen pehmeän makuinen. Grilliruoan jälkeen mangolassi toimii kyllä älyttömän hyvin, mukavan hedelmäistä vastapainoa suolaisemmalle grilliruoalle. Plussaa myös siitä, että se on todella helppo ja nopea valmistaa!


Paprikasalsa:
2 punaista paprikaa
1 punasipuli
n. ½ dl tuoretta timjamia 
oliiviöljyä
hieman sitruunamehua
suolaa
mustapippuria









Pese paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuori punasipuli ja hienonna se. Sekoita salsan ainekset keskenään ja mausta vielä lopuksi ripauksella suolaa ja mustapippuria.



Marinadi timjami-sitruunabroilereihin:
pari rkl sitruunamehua
pari rkl tuoretta timjamia
1-2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl ketsuppia
suolaa
sokeria
mustapippuria

+ broilerin ohutleikkeitä





Halkaise sitruuna ja purista sitruunamehua pieneen kulhoon. Hienonna tuore timjami hyvin pieneksi silpuksi ja kaada sitruunamehun sekaan. Lisäile oliiviöljy ja ketsuppi. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla makusi mukaan. Sekoita marinadin ainekset hyvin. 

Marinoi broilerileikkeet ennen grillaamista ja anna niiden marinoitua ½ - 1 tunti huoneenlämmössä. Valele broilerileikkeitä marinadilla pari kertaa grillaamisen aikana, jotta ne pysyvät mehevinä.


Mangolassi:
1 prk (425g/225g) mangoviipaleita
1 appelsiini
1 banaani
3-4 rkl maustamatonta jogurttia
1 rkl palmusokeria

Kuori banaani ja paloittele se. Kuori appelsiini, poista siemenet ja paloittele viipaleet. Sekoita banaanit, appelsiinit ja mangot. Lisää jogurtti ja palmusokeri. Sekoita sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...