tiistai 8. huhtikuuta 2014

Suppilovahveropannukakku

Suolaista pannukakkua tulee tehtyä harvemmin kuin makeampaa versiota, vaikka pannukakku toimii myös suolaisena aivan yhtä hyvin. Olgan kotona-ohjelmasta bongattu suppilovahveropannukakun resepti vaikutti todella mehevältä ja herkulliselta, ja kun viime syksyisiä suppilovahveroitakin sattui vielä kaapissa olemaan, oli ohjetta tietenkin testattava. Pieniä muutoksia tuohon alkuperäiseen reseptiin tein, mutta perusidea pysyi kutakuinkin samana. Pannukakusta tuli hyvää ja herkullista, ja erityisen kivasti se sopii salaatin kanssa tarjottavaksi. Helppo ja maukas resepti!

Ainekset:
7 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
3 dl suppilovahveroja
1 sipuli
3 kananmunaa
½ dl öljyä/voita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soijakastiketta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
0,5 rkl sokeria

Sekoita pannukakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää maito vähitellen sekoittaen. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan turvota sienien valmistelun ajan.

Liota kuivatut suppilovahverot vedessä ja valuta hyvin. Hienonna sienet. Kuori sipuli ja hienonna se. Kuullota sipuleita paistinpannulla tilkassa öljyä ja lisää suppilovahverot. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää se pannukakkutaikinaan. Sekoita hyvin. 


Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Anna pannukakun jäähtyä hieman ja tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...