perjantai 18. huhtikuuta 2014

Munakasta aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kapriksilla, raikasta hedelmäsalaattia ja kirpsakkaa tyrnijuomaa

Voisiko aamua enää paremmin aloittaa, kuin ihanan ravitsevalla ja maukkaalla aamiaisella. Munakas on aamiaisien ehdoton kestosuosikki, josta saa sopivasti proteiinia ja energiaa uuteen päivään. Munakkaan kanssa on ihanaa nauttia jotain raikasta, ja siihen tarkoitukseen hedelmäsalaatti jogurtti-limekastikkeella sopii erityisen kivasti. Lisäksi halusin tankata hieman lisäpuhtia vitamiineista, joten sekoittelin herkullisen kirpsakan tyrnijuoman, johon lisäilin jäisiä tyrnimarjoja melko reilusti. Näillä eväillä päivästä ei voi tulla muuta kuin hyvä!

Munakas:

3 kananmunaa
2 dl valkuaista (Laitilan proegg)
aurinkokuivattuja tomaatteja
kapriksia
punasipulia
pinaattia
mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Riko kananmunat kulhoon ja kaada sekaan valkuaista. Mausta ripauksella mustapippuria ja sekoita hyvin. Kuumenna pannu ja lisää loraus oliiviöljyä. Kaada munakasmassa paistinpannulle ja paista, kunnes pohja alkaa olla kypsä. Käännä munakas heittäen (jos uskallat) tai lastalla avustaen. Paista kypsäksi. Kumoa munakas lautaselle. Munakkaasta riittää hyvin kahdelle.

Valmista munakkaan täyte:  Huuhtele pinaatit ja kuivaa ne hyvin. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuori punasipuli, puolita se ja leikkaa puolirenkaiksi. Yhdistä täytteen ainekset kulhossa ja mausta mustapippurilla ja lorauksella oliiviöljyä. Kaada sekoitus munakkaan päälle.


Hedelmäsalaattia jogurtti-limekastikkeella:
mangoa
persimonia
kiiviä
turkkilaista jogurttia
limetin raastettua kuorta + mehua
mintun lehtiä

Kuori kiivit ja mango sekä paloittele ne. Pese persimonit ja leikkaa viipaleiksi. Asettele hedelmät lautaselle. 

Valmista jogurtti-limekastike: Pese limetti hyvin ja raasta kuorta jogurtin sekaan. Voit puristaa sekaan myös hieman limetin mehua. Tarjoile jogurttikastike hedelmäsalaatin kanssa.


Tyrnijuoma:
jäisiä tyrnimarjoja
banaania
maustamatonta jogurttia
palmusokeria

Kuori banaani ja paloittele se. Yhdistä tyrnijuoman ainekset ja sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Kaada lasiin ja tarjoile kylmänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...