lauantai 8. maaliskuuta 2014

Lehtikaali-kanawokki

Lehtikaali on erittäin terveellinen ja monikäyttöinen vihannes, jota olisi mukavaa käyttää keittiössä nykyistä enemmänkin. Se soveltuu moneen miedon makunsa ansiosta, erityisesti wokkeihin ja salaatteihin. Myös lehtikaalisipsit olivat ainakin omaan makuuni, reseptin voi käydä vilkaisemassa täältä. Mieheni kokkaama runsaalla lehtikaalilla höystetty wokki oli erinomaista ja chilillä viimeisteltynä ei siitä kyllä makuakaan puuttunut. Raaka-aineet olivat melko yksinkertaiset mutta maku sitäkin upeampi. Lehtikaalin ansiosta wokki säilytti kaivatun keveytensä eikä siitä tullut liian tuhtia. Riisiä ja broilerin paistileikkeitä kannattaa maustaa kunnolla pippurilla, jotta wokki saa makua. Lisäksi soijaa lisätään lopuksi maun mukaan.

Ainekset:
muutama kourallinen lehtikaalia
500 g broilerin paistileikkeitä
½-1 chili
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 200 g riisiä
soijakastiketta maun mukaan

Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista broilerin paistileikkeet kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paloittele leikkeet siivuiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna ne. Huuhtele chili ja viipaloi renkaiksi, poista siemenet. Kuullota sipuleita ja chiliviipaleita pannulla öljyssä ja lisää broilerin siivutetut paistileikkeet. Lisää keitetyt riisit. Huuhtele lehtikaalit ja revi lehdet pienemmiksi. Mausta wokkia soijakastikkeella ja sekoita hyvin. Wokki on valmista, kun pohja on rapsakoitunut. Näin wokki saa mukavaa tekstuuria ja suutuntuma on hyvin herkullinen.


2 kommenttia:

  1. Lehtikaalta on viime aikoina tullut käytettyä melko reippaasti, eli uudet reseptit ovat aina tervetulleita. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Lehtikaali on kyllä hyvää ja sopii tosi hyvin wokkiin, kannattaa kokeilla!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...