lauantai 22. helmikuuta 2014

Ricottaravioleja, possunpihvejä ja salaattia

24kitchenin ja Sara La Fountainin innoittamana kokeiluun päätyi herkullinen Ricottaraviolien resepti, joka hurmasi runsaalla juustotäytteellänsä välittömästi. Raviolien näpertämisen ensikertalaiselle resepti tarjosi myös hieman haastetta ja hommia jopa neljälle käsiparille. Toki tekemiemme raviolien määrä oli suhteutettuna myös syöjiin, joten väkerryksen jälkeen syöminen tuntui erityisen ansaitulta. Raviolien juustotäyte oli arvatenkin melko juustoinen, joten pinaattia ja salviaa olisi toki voinut laittaa enemmänkin. Raviolien kaveriksi paistoimme pihvejä possun ulkofileestä ja raikas salaatti toi kevennystä muutoin melko tuhtiin kokonaisuuteen.

Taikinan ainekset:
300 g vehnäjauhoja
3 kananmunaa
tilkka vettä
(ripaus suolaa)

Raviolien täyte:
300 g ricottajuustoa
200 g parmesaania
1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä
pari kourallista tuoretta pinaattia
muutama varsi tuoretta salviaa

Täytteen valmistaminen: Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna ne. Paista pinaatin lehdet pannulla hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää salvia. Sekoita täyte juustojen kanssa.


Taikinan valmistaminen pastakoneella: Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee kimmoisaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. Taikina kannattaa jakaa esimerkiksi 4 osaan työstämisen helpottamiseksi. Laita loput osat tuorekelmuun, jotta ne eivät kuivu. Kaulitse taikinasta suorakulmio ja vedä levy pastakoneen telojen läpi aloittaen leveimmästä väliköstä edeten ohuimpaan. Kun haluttu paksuus on saavutettu, leikkaa levy esimerkiksi noin 50 cm pituisiin paloihin. 

Levitä taikinapala jauhotetulle pöydälle. Lisää taikinan päälle täytenokareita noin 10 cm:n välein. Kastele täytteiden ympärykset kostutetuilla sormilla. Levitä toinen samanmittainen taikinapala päälle ja painele tiivisti taikinat yhteen. Täytteiden ympärille ei tulisi jäädä ilmaa, koska tällöin ne voivat poksahtaa keitettäessä. Leikkaa raviolit neliöiksi tai muuhun haluamaasi muotoon.

Keitä ravioleja noin 3-5 minuuttia. Raviolit kannattaa keittää erissä, noin seitsemän kappaletta kerrallaan, kattilan koosta riippuen.

Paista raviolit lopuksi paistinpannulla öljyssä, kunnes ne saavat pintaan hieman väriä.


Possunpihvit:
n. 1 kg porsaan ulkofilettä

Mausteseos:
savupaprikaa
valkosipulia
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
muutama salvian lehti
 
Leikkaa porsaan ulkofilee paloihin ja nuiji palat pihveiksi. Sekoita mausteseos. Sivele pihvit mausteseoksella ja pinoa ne esimerkiksi folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Ota pihvit huoneenlämpöön n. ½-1 tuntia ennen paistamista.


Salaatti:
Napolitana-salaattisekoitusta 
suippopaprikaa
kurkkua
punasipulia
oliiviöljyä
mustapippuria

Huuhtele salaatti ja kuivaa hyvin. Pese suippopaprika ja leikkaa renkaksi, poista siemenet. Huuhtele kurkku ja leikkaa siitä suikaleita esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Kaada sekaan loraus oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...