tiistai 25. helmikuuta 2014

Kevyt madekeitto

Talvi on lämpimien keittojen ja helmikuu varsinkin kauden sesonkikalan, mateen aikaa. Perinteinen madekeitto valmistuu nopeasti ja on sopivan kevyttä syötävää talvisiin arki-iltoihin. Terveellistä ja oikein hyvää!

Ainekset:
n. 1 kg madetta
5 perunaa
2-3 porkkanaa
puolikas lanttu
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kokonaisia mustapippureita
laakerinlehtiä
suolaa 

päälle vielä ripaus rouhittua mustapippuria


Pilko nyljetty ja puhdistettu made muutamaan osaan ja laita kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät kunnolla. Lisää laakerinlehdet ja mustapippurit. Mausta ripauksella suolaa. Keitä noin 15 minuuttia ja jäähdytä paloja sen verran, että ne pystyy ruotimaan. Pese ja kuori perunat, porkkanat ja lanttu. Paloittele juurekset kuutioiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna ne. Laita juurekset ja sipulit kiehumaan mateen keitinveteen.  Lisää ruoditut madepalat ja keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Lisää mausteita tarvittaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...