sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Vuohenjuustoinen bataattipatee

Bataatti on herkullinen ja erityisesti näin joulun alla hyvä vaihtoehto perinteiselle perunalle. Makeutensa ansiosta se sopii hyvin joulupöytään ja erilaisiin jouluisiin ruokiin. Maku-lehden (7/2013) ohjeella intouduin tekemään pateeta ensimmäistä kertaa elämässäni ja tämän pateen pääraaka-aineeksi pääsi herkullisen makea bataatti. Pateethan ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan melko helppoja ja nopeita valmistaa, täytteet vain sekaisin, vuokaan ja vesihauteeseen kypsymään. Vuohenjuusto ja timjami kruunasivat hienosti tämän bataattiherkun ja vuohenjuusto maistuikin pateessa melko voimakkaasti. Mutta tämä siis ainoastaan positiivinen seikka, jos vuohenjuustosta tykkää!

Ainekset:

1 bataatti (500-600g)
1 prk keitettyjä kikherneitä (400/265g)
150 g vuohenjuustoa
2 rkl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kananmunaa
½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna (laitoin kuivattua)

Vuokaan:
voita
2 rkl seesaminsiemeniä

Koristeeksi:
100 g vuohenjuustoa viipaleina
timjamia

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä bataattipalat pehmeiksi ja valuta ne. Kumoa palat kulhoon. Lisää valutetut kikherneet, vuohenjuusto, sitruunamehu, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää kananmunat ja timjami, sekoita hyvin. Voitele vuoka (n. 1 litra) ja leivitä se seesaminsiemenillä. Kaada bataattiseos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta pateevuoka isoon uunivuokaan ja kaada ympärille kiehuvaa vettä pateevuoan puoliväliin saakka. Kypsennä pateeta vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Kumoa kypsä patee uuninkestävälle tarjoiluvadille. Levitä päälle vuohenjuustoviipaleita. Paahda pateeta vielä 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.


Koristele valmis bataattipatee timjamilla. Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä esimerkiksi broilerin tai muun lihan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...