maanantai 14. lokakuuta 2013

Rapeat juuressipsit ja avokado-wasabidippi

Valloittavan rapsakat ja ihanasti rouskuvat juuressipsit ovat mainio vaihtoehto perinteisille sipseille. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ja mikä parasta, juuressipsejä voi vetää hyvällä omalla tunnolla vaikka ison kulhollisen. Nam!

Juuressipsit:

porkkanaa
bataattia
lanttua
oliiviöljyä
suolaa

Pese ja kuori pari porkkanaa, lanttu ja bataatti. Leikkaa juureksista pitkulaisia suikaleita perunankuorimaveitsellä. Laita suikaleet kulhoon, lisää sekaan loraus oliiviöljyä ja kunnon ripaus suolaa. Sekoita. Levitä suikaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paista suikaleita uunin alatasolla 175-asteessa noin 15-20 minuuttia, laske sen jälkeen lämpö noin 80-asteeseen ja pidä suikaleita uunissa kunnes ne alkavat olla rapsakoita, noin 40 minuuttia. Varo polttamasta juureksia! Lisää suolaa tarvittaessa makusi mukaan.



Herkullistakin herkullisempi Avokado-wasabidippi sopii juuressipseille valtavan hyvin. Dipin resepti on mukailtu Sara La Fountainilta 24kitchenistä.



Avokado-wasabidippi:

2 avokadoa
2 dl kermaviiliä
1-2 valkosipulinkynttä
n. 3 tl wasabia (maun mukaan!)
ripaus suolaa

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra sisältö kulhoon.Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Lisää kermaviili, hienonnettu valkosipulinkynsi ja wasabi kulhoon avokadojen sekaan. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää wasabia ja suolaa maun mukaan.

 

Ja sitten vain herkuttelemaan! Kuvassa myös herkullisia ja mukavan rapeita lehtikaalisipsejä, joista reseptiä myöhemmin..


2 kommenttia:

  1. Yummyy! :) Itse olen kuivannut porkkanalastuja matalassa lämpötilassa. Niistäkin tulee superhyviä! :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin onnistuu porkkanalastut varmasti matalammassa lämpötilassakin! Vie vain vähän kauemmin.. mutta niinkin voisi kokeilla seuraavalla kerralla :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...