torstai 27. kesäkuuta 2013

Bulgursalaatti

Pienoinen bulgur-innostus pääsi taas valloilleen, joten oli selkeästi aika tehdä bulgursalaattia. Näin kesällä kun oman terassipuutarhan yrtit ja viljelylaatikon sipulit antavat mukavasti satoa, on bulgursalaatin teko entistä vaivattomampaa. Tällaisessa tabbouleh-tyyppisessä salaatissa minua kiehtoo erityisesti tuo runsas yrttien osuus, ne kun tuovat salaattiin niin kesäistä ja raikasta makua. Lisäksi salaatista tulee kauniin värikästä yrttien ja kasvisten ansiosta.

Ainekset:

2 dl bulguria
(puolikas kasvisliemikuutio)
80 g oliiveja
80 g aurinkokuivattuja tomaatteja
80 g salaattijuustokuutioita
3 kevätsipulin vartta
nippu persiljaa
nippu minttua
sitruunamehua
mustapippuria

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen puolikas kasvisliemikuutio antamaan makua. Anna bulgurin jäähtyä. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja kevätsipulin varret. Hienonna persilja ja minttu. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla.



Vinkki: Kokeile bulgursalaattiin yrttien tilalle tai rinnalle rucolaa. Sopii mainiosti aurinkokuivattujen tomaattien sekä oliivien kanssa!

2 kommenttia:

  1. Nams! Näyttää mainiolta. Ostin just purnukallisen aurinkokuivattuja tompskuloisia yks päivä. Saas nähän mihin mössöihin sitä en muka laita, kunnes purkki on tyhjä. :P~

    VastaaPoista
  2. Aurinkokuivatut tomaatit on niin hyviä, että ne menee kyllä ehdottomasti ruokaan kuin ruokaan!! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...